Listed Georgian townhouse

This listed house required a creative and sensitive approach to give it a contemporary feel and more cohesive layout.

In the past, the property had been two separate dwellings and the layout was far from ideal.

The owners were very receptive to my suggestion of creating a sliding glass wall into the courtyard to open up the house, inject more light and connect the ground-floor living spaces. By using the same high-quality stone floor inside and out, I knew this would help to reinforce the visual connection.

The flow from the kitchen to the dining room and out to the courtyard garden is now much better. Two new bathrooms have also helped to enhance this home.

We couldn’t be happier with the results. From the outset, Carl was very clear about the exact work he would undertake and how much that would cost. He tailored his role to our circumstances, thereby avoiding any unnecessary fees.

Carl developed a schematic design for our alterations and lodged a listed building consent application with Portsmouth City Council, which was granted successfully.

He was very flexible and, once construction started, when we needed Carl’s involvement, he came in quickly, solved problems on the spot and simply charged us for his time at an hourly rate.

Being an old house and not knowing what would be uncovered during the work, this approach was very effective, as was the skill and care of the builders.
Anna Koor